Actualitate

:( A murit actorul Peter Falk, interpretul detectivului „Columbo”

HOTNEWS ne anunta ca Actorul Peter Falk, care a interpretat rolul inspectorului Columbo a murit vineri la varsta de 83 de ani, potrivit presei, citata de AFP.

Actorul, celebru pentru pelerina sa si nelipsita fraza “Inca un lucru…”,  suferea de dementa de mai multi ani si a fost plasat sub tutela sotiei sale, Shera Falk, cu care era casatorit de 34 de ani.

Peter Falk a jucat rolul locotenentului Columbo in 70 de filme de televiziune transmise intre 1968 si 2003. Dar el a avut o lunga cariera de actor si inainte de a imbraca celebra pelerina.

A fost nominalizat de doua ori la premiile Oscar  la categoria cel mai bun actor in rol secundar in 1961 si 1962.

S-a nascut in septembrie 1927 in New York si a inceput sa  lucreze in televiziune in 1957.

Peter Falk a apartinut unei familii evreiesti, cu un tata rus si o mama din Cehia. La varsta de 3 ani si-a pierdut un ochi din cauza unei tumori maligne.

A studiat Stiinte Politice si a fost respins de CIA, Agentia americana de Informatii, cand a aplicat pentru un job in cadrul institutiei. Motivul respingerii: fusese membru al Uniunii Bucatarilor si Stewarzilor cat timp s-a aflat in Marina Comerciala, chiar daca era obligat sa se alature si nu a fost activ in cadrul Uniunii.

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.