Politic

Băsescu către Opoziţie: Atenţie cu moţiunea, s-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-un interviu, că vrea să reitereze mesajul că ar putea încredinţa opoziţiei guvernarea în cazul în care aceasta prezintă un program credibil şi în eventualitatea în care Guvernul pică la moţiunea de cenzură.

“Orice soluţie în interes naţional, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susţin. De aceea, vin şi consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea”, a declarat Traian Băsescu laHotnews.

Întrebat dacă PDL, care este creditat cu 15% în sondajele de opinie mai poate guverna, şeful statului a afirmat că guvernarea “nu se face pe sondaje”. “Guvernarea se asigură pe număr de voturi în Parlament, de parlamentari. Între două alegeri, acesta este criteriul. “Esenţial pentru mine este să existe stabilitate politică. Reiterez un apel pe care l-am făcut la Opoziţie: atenţie la ce vă doriţi cu moţiunea de cenzură, că s-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare dacă aveţi un program corespunzător”, a precizat Băsescu.

El a menţionat că, deşi se mişcă foarte încet, actuala coaliţie duce lucrurile într-o direcţie bună, recunoscută deja de FMI şi de agenţiile de rating.

“Eu nu pot, cu toată nemulţumirea mea faţă de lentoarea măsurilor pe care le ia actualul Guvern, nu pot să nu recunosc faptul că sunt mult mai bune măsurile luate de actualul Guvern decât propunerile domnului Ponta şi ale domnului Antonescu”, a mai arătat şeful statului.

Băsescu a declarat şi miercuri, la RRA, că că, “prin declaraţii şi incompetenţă”, PSD şi PNL confirmă că nu sunt pregătite să vină la guvernare, ambele partide dovedindu-se “vesele când au putut da la toată lumea să cumpere voturi, fără să se uite la productivitate sau la dezvoltare”.

“Eu spun un lucru: mâine aş chema PNL şi PSD la guvernare, dar dacă PDL se mişcă greu în sensul reformării României, a instituţiilor statului, a ameliorării, a aplatizării deficitelor structurale pe care le avem, imaginaţi-vă cum ar fi PSD şi PNL, care le-au creat de altfel. Practic, cu ei lumea s-ar opri, adică cu declaraţii iresponsabile – «Fondul (FMI – n.r.) să plece». Ce te faci să ai asemenea politicieni la guvernare? Nu poţi. Deocamdată, singura soluţie politică minim credibilă care poate să împingă reformele structurale de care România are nevoie pentru a redeveni credibilă este această alianţă”, a mai spus şeful statului.

PSD a anunţat că va depune, la toamnă, moţiune de cenzură. PNL a anunţat că susţine demersul. Ambale partide au declarat că fac eforturi – discuţii şi negocieri cu parlamentari ai puterii – pentru ca demersul să fie unul de succes.

mediafax.ro

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.