Actualitate Economie

LUKoil cumparata de catre MOL

Cel mai mare producător privat de țiței din Rusia, Lukoil, și-a vândut luni rețeaua de benzinării din trei țări central europene în cadrul planului de optimizare care a provocat deja retragerea din Ucraina, transmit AFP și Reuters, potrivit AGERPRES.

20140805-115048-42648869.jpg

Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității, compania rusă estimând că aceasta se va finaliza până la sfârșitul lui 2014.

Astfel, Lukoil a vândut 44 de benzinării din Cehia grupului energetic MOL, 75 de benzinării din Ungaria și 19 din Slovacia companiei Norm Benzinkut Kft din Ungaria.

‘Decizia de vânzare a activelor va fost luată ca parte a efortului de optimizare a afacerilor Lukoil în domeniul pieței produselor petroliere’, se arată în declarația companiei ruse.

Grupul MOL din Ungaria vrea să-și extindă rețeaua de peste 1.700 de benzinării din Europa Centrală și Balcani și la începutul acestui an a achiziționat subsidiarele companiei italiene Eni SpA din Cehia, Slovacia și România.

După cumpărarea rețelei Lukoil, MOL va avea 318 benzinării în Cehia, având o poziția cheie pe această piață. Grupul MOL are o prezență semnificativă și pe piața din România.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.