OS

PC-urile cu Windows XP, în continuare abonate la patch-uri de securitate

Chiar dacă oficial Microsoft nu mai asigură suport pentru Windows XP, compania încă dezvoltă patch-uri de securitate disponibile contra cost pentru companiile care folosesc acest OS. În mod normal ascunse pentru utilizatorii de rând, aceste patch-uri pot fi descărcate chiar de pe serverele Microsoft, adăugând un singur parametru pentru regiştrii Windows.

Compatibile cu versiunea Windows XP Service Pack 3 pe 32 biţi, patch-urile de securitate sunt de fapt adresate platformei Windows Embedded Industry (cunoscută şi ca Windows Embedded POSReady), folosită de bancomate, case de marcat şi alte dispozitive inteligente. Prin urmare, pentru a le putea descărca este necesar să convingem severele Microsoft că PC-ul nostru foloseşte POSReady şi nu versiunea Windows XP pentru uz casnic. Din fericire pentru asta nu trebuie decât să adăugăm cod-ul de mai jos în editorul Notepad, după care salvăm fişierul rezultat cu extensia .reg şi îl deschidem cu dublu-click pentru a importa parametrul modificat în regiştrii Windows. Operaţiunea nici măcar nu necesită repornirea calculatorului, patch-urile de securitate nou apărute devenind imediat disponibile în secţiunea Windows Updates.

Şi utilizatorii versiunii pe 64 biţi de Windows XP pot obţine acces la patch-uri de securitate, însă procedura este mai complicată, presupunând folosirea unor fişiere de configurare modificate.

Presupunând că hack-ul descoperit nu este blocat în cele din urmă, utilizatorii de Windows XP care îl folosesc ar trebui să aibă acces la noi patch-uri de securitate până în anul 2019, când Microsoft va opri definitiv suportul asigurat clienţilor din mediul de afaceri.

xp-registry-hack

sursa: go4it.ro

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.