Actualitate

Ponta şi Antonescu au transmis un mesaj toxic la Bruxelles, atacând credibilitatea României

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul toxic, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Stolojan a afirmat că, în contextul înrăutăţirii prognozelor economice în special pentru ţările din zona Euro, radicalizarea discursului politic în ţară, în special pe teme economice, poate duce la decredibilizarea României pe pieţele financiare internaţionale.

Eurodeputatul PDL a afirmat că, în condiţiile în care România este obligată să se împrumute pe pieţele internaţionale, ţara noastră trebuie să demonstreze că îşi poate menţine stabilitatea financiară şi că este credibilă, prin respectarea angajamentelor asumate prin acordul cu FMI, BM şi CE.

Prezent lunea trecută la Strasbourg, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat, în cadrul unor întâlniri cu liderii grupurilor S&D şi ALDE din Parlamentul European, că

„România se află într-un grav derapaj de la normele democratice”.

În urma dialogului purtat cu parlamentarii europeni, liderul PSD a declarat că grupurile social-democrat şi liberal-democrat din Parlamentul European vor solicita o discuţie asupra “derapajului” democratic din România şi adoptarea unei rezoluţii pe acest subiect.

Parlamentul European are pe ordinea de zi o discuţie legată de noua Constituţie a Ungariei, urmând ca o rezoluţie în acest sens să fie votată la începutul lunii februarie. Potrivit lui Victor Ponta, propunerea grupurilor S&D şi ALDE, eventual susţinută şi de grupul verzilor, este ca aceeaşi rezoluţie să facă referire şi la Ungaria şi la România, liderul PSD apreciind că ambele ţări „s-au îndepărtat” de la regulile democratice.

Theodor Stolojan a afirmat că eurodeputaţii PDL vor face demersuri la Parlamentul European, prin discuţii atât cu grupul PPE, cât şi cu alte grupuri politice, pentru a respinge prin vot solicitarea S&D şi ALDE privind o rezoluţie pentru România.

Poziţia domnului Theodor Stolojan este aceea a unui profesionist desăvârşit care trage un semnal de alarmă clasei politice şi mai ales USL.

Liderii USL uită că responsabilitatea reprezentării României într-o lumină corectă pe plan internaţional aparţine deopotrivă puterii şi opoziţiei.

Nu putem uita că ţara noastră este parte a unui context internaţional amplu în care trebuie respectate anumite angajamente şi îndeplinite anumite obligaţii.

Prin semnalele pe care le oferă în exterior, România trebuie să facă dovada stabilităţii şi a capacităţii sale de a-şi îndeplini angajamentele. Exagerările liderilor USL referitoare la situaţia din România sunt în măsură să decredibilizeze ţara noastră pe plan extern.

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.