Diverse

Septembrie – luna practicii agricole de altadata

Perioada asta imi aduce aminte de practica (agricola) din scoala generala, clasele V – VIII, practica ce dura cca 2-3 saptamani, uneori chiar o luna.
Era o perioada placuta ptr noi chiar daca era vb de munca bruta, socializam intre noi, colegii, dupa o vacanta de vara de 3 luni.
De multe ori ieseu adevarate “batalii” prin porumb, printre straturile de rosii. Rosiile coapte si f coapte erau de preferat. O rosie pe ceafa era de preferat unui stiulele in picior ori alte zone ale corpului…
Ieseau si intamplari mai hazlii de atat: sticle de vin gasite pritre rosii si pe care baietii le consumau iar de aici starea euforica ulterioara; sesiunile de pâr-pac sau, ptr cei ai indrazneti dintre noi, avansurile facute colegelor de clasa ori generatie.
Cel mai asteptat moment era culesul strugurilor unde ajungeam doar 2-3 zile. Urmau burti pline de struguri nespalati si problemele digestive ulterioare cu vizite dese la toaleta. Dar nu conta! Strugurii erau o delicatesa, fiind unii de soi nobil si incomparabil mai buni decat popularii denumiti “blanc” si “1001” de prin curtile noastre.

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.