Politic

Testamentul politic al lui Basescu va fi unirea Romaniei cu Moldova

Daca pana acum aveam dubii in privinta testamentului politic al lui Basescu, ultimele sale declaratii de la summitul OSCE m-au lamurit.

Comentand, pe acest fundal, declaratia presedintelui Basescu privind ingrijorarea Romaniei legata de prezenta trupelor rusesti in apropierea granitelor sale, si posibilitatea unificarii cu Moldova in urmatorii 25 de ani, publicatia noteaza ca Bucuresti promoveaza o consecventa politica de integrare a Moldovei in frontierele sale. Ideea unificarii „celor doua Romanii” a devenit un fel de prioritate a activitatii presedintelui Basescu. Nu o data, el a evocat acest lucru, asigurandu-i pe cetatenii celor doua tari ca acest lucru se va produce curand si in cadrul UE.

Dar este pentru prima data cand Basescu lasa Transnistria dincolo de Nistru, aratand ca granitele UE vor trece de-a lungul acestui curs de apa. (http://e-calarasi.net )

Aceasta este miza participarii lui Basescu la acest summit si nu frica de huiduieli asa cum sustineau vuvuzelele RTV si A3. Acest tip de declaratii trebuia sa vina din partea Presedintelui si nu din partea unui ministru sau prim-ministru.

De remarcat strategia comuna, romano-moldava, in aceste declaratii si actiuni.

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.