Actualitate

Apple dă lovitura cu Ping. De ce noua reţea dedicată fanilor muzicii este descrisă drept «întâlnirea dintre Facebook, Twitter şi iTunes»

Ultimele două conferinţe Apple au fost dedicate unui singur produs, iPad, respectiv iPhone 4. Miercuri seară, Steve Jobs a renunţat la obicei şi a făcut mai multe anunţuri

Din San Francisco, şeful companiei a prezentat ca un magician cea mai nouă versiune a Apple TV, o nouă reţea de socializare dedicată fanilor muzicii şi noile versiuni ale iPod Nano şi iPod Shuffle. Dacă gigantul californian nu caută să-şi consolideze poziţia dominantă în muzică, sigur caută să se repoziţioneze alături de concurenţii Nintendo şi Sony pe piaţa consolelor portabile.

• O reţea de socializare dedicată muzicii, pe care compania o vinde, dar într-un fel propriu. E vorba de Ping, pe care Steve Jobs a descris-o drept «întâlnirea dintre Facebook, Twitter şi iTunes». Rezultatul este surprinzător, pentru că Ping nu este disponibil pe internet, ci integrat în cea mai recentă versiune a software-ului iTunes (Mac, PC, iPhone şi iPod Touch). Reţeaua de socializare le permite utilizatorilor să îşi construiască un sistem de prieteni online, similar cu Twitter. Particularitatea Ping ? Asemeni MySpace, noul serviciu de socializare permite realizarea unui playlist alcătuit din melodiile pe care le ascultă prietenii unui utilizator. “Este o reţea de socializare dedicată total muzicii. Noi credem că va deveni popular foarte repede, deoarece 160 de milioane de persoane îl pot folosi începând de miercuri”, a declarat Steve Jobs. Potrivit liderului, de la lansarea platformei, circa 12 miliarde de melodii au fost descărcate de pe acest site. Analiştii CCS Insight au catalogat iniţiativa Apple drept “o mişcare ambiţioasă” , precizând că ea reprezintă o provocare pentru MySpace, dar şi pentru celelalte reţele de socializare.

• O nouă şansă televiziunii . În urmă cu 48 de ore, Jobs a prezentat şi noul Apple TV, varianta îmbunătăţită a dispozitivului ce poate fi aplicat unui televizor şi folosit pentru a viziona pe ecranul tv filme şi showuri tv de pe platforma iTunes. Prima versiune a produsului a fost lansată în 2006, dar a reprezentat un eşec comercial, ceea ce l-a făcut pe şeful gigantului californian să descrie acest serviciu ca fiind un “hobby” al său. “Am vândut multe, dar nu a fost niciodată un mare succes”, a spus Jobs. Noua versiune a Apple TV le permite utilizatorilor să închirieze conţinuturi. Toate filmele şi show-urile TV vor fi în format HD. Iniţial, vor fi disponibile programe TV numai de la două companii, Fox şi ABC. “Sperăm că celelalte studiouri vor vedea că ideea funcţionează şi se vor alătura proiectului destul de repede”, a mai spus Jobs. Preţul acestuia, 99 de dolari. Aparatul nu necesită sincronizare cu un computer pentru a citi fişierele video şi audio. Totul se face prin streaming, scrie Le Figaro.

• Noile iPod-uri. Din 2001, Apple a vândut 275 milioane de iPod-uri. Acum, că tot se apropie Crăciunul, versiunile noi ale produsului sunt pe piaţă. Dacă modelul anterior de iPod Schuffle se controla vocal, modelul 2010 are butoane. Nano a urmat calea invers. Şi-a pierdut rotiţa celebră şi a luat forma unui ecran micuţ tactil pătrat. Schimbări importante a suferit şi iPod Touch, modelul cel mai popular. De altfel, este cea mai bine vândută consolă portabilă pretutindeni în lume. Mai mult de 1,5 miliarde de jocuri au fost descărcate de pe App Store special pentru acest gadget. În noua versiune, iPod touch împrumută de la iPhone 4 principale noutăţi : ecran mai bun, procesor mai puternic, camere foto fără bliţ. De altfel, acestea asigură accesul la imagini, fişiere video şi video conferinţe între utilizatorii iPod touch şi iPhone 4.

• iOS 4.1 şi 4.2. Apple a prezentat şi o versiune nouă a sistemului de operare iOS. Potrivit lui Steve Jobs, întârzierile iPhone-ului 3G, care ţineau şi de conexiunea Bluetooth, au fost astfel îndreptate. Disponibil de săptămâna viitoare pentru iPhone şi iPod touch, iOS 4.1 reprezintă o nouă modalitate de captare a imaginilor, avansată. iPad-ul va aştepta până în noiembrie pentru actualizare, cu iOS 4.2, de asemeni propus pentru iPod touch şi iPhone. Software-ul va permite imprimarea la distanţă. Tableta însă va mai aştepta până anul viitor când va fi actualizată, a mai anunţat Jobs.

gandul

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.