Carti

Ce am mai citit: DE CE ESTE ROMANIA ALTFEL? (Lucian Boia)

george fedorovici

In urma cu cateva zile m-am avantat intr-o discutie cu un prieten, despre realitatile romanesti. Fiind un pasionat de istorie, am atins si acest domeniu. Mi-a recomandat si imprumutat cartea DE CE ESTE ROMANIA ALTFEL? scrisa de istoricul Lucian Boia.

Ca si concluzii generale, mare parte din ce este scris acolo se muleaza pe opiniile mele. Am ceva retineri la descrierea perioadei interbelice, dpdv economic, rezerve provenite si dintr-o oarecare lipsa de informatii din acea perioada. Apoi, ar mai fi cateva “divergente” in ceea ce priveste istoria evenimentelor de dupa 2004.

O recomand!

România de astăzi. O ţară care se încăpăţânează să fie altfel.

„Ţările şi naţiunile sunt diferite. Asemănătoare şi diferite. România intră şi ea, fireşte, în acest joc al asemănărilor şi deosebirilor. Nu cumva este totuşi şi mai diferită? Cu alte cuvinte, nu se situează oare mai „excentric”, sub tot felul de aspecte, în raport cu ceea ce ar fi o medie sau o relativă normalitate europeană?
Modul extravagant în care s-a derulat psihodrama politică din vara anului 2012 a lăsat impresia că ţara e defectă. Desigur, cei care privesc din afară sunt mai impresionaţi decât românii, obişnuiţi cât de cât cu ei înşişi, dar până şi printre români exasperarea creşte. Ceva nu merge în România, şi nu doar sus, în clasa politică, şi nu doar deieri, de alaltăieri. Să fie un blestem?
Nu, e doar o istorie. Dar poate că înseamnă acelaşi lucru.“ (Lucian BOIA)

 

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.