Politic

Declaratie politica

De cateva saptamani, opinia publica romaneasca este tinta unei campanii dezlantuite menita sa justifice demiterea presedintelui Traian Basescu. Iata ca, la doar cateva luni dupa ce majoritatea electorilor a decis ca domnul Traian Basescu este presedintele Romaniei se manifesta, cu ferocitate, sentimentul revansei din partea celor care au fost refuzati de romani. Este nu doar o revansa impotriva presedintelui Basescu, este o revansa impotriva votului romanilor. Se spune ca raul odata invins revine in forme mai subtile, dar mai agresive. Dupa decembrie 2009, in Romania, raul invins de votul romanilor a revenit. Nu e mai subtil, caci se manifesta salbatic pe ecrane de dimineata pana seara, dar e mai agresiv. De curand, chiar domnul Sorin Ovidiu Vintu, si domnul Dan Voiculescu au avansat chiar calendarul demiterii presedintelui iluzionandu-se, pentru a nu stiu cata oara, ca romanii ii vor urma. Televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defaimare si de calomniere a presedintelui si a Partidului Democrat Liberal.

Partidul Democrat Liberal considera ca opinia publica trebuie sa afle care sunt motivele reale ale dorintei maladive a celor doi de a intoarce vointa natiunii exprimata limpede la sfarsitul lui 2009 cand, reamintim, presedintele Traian Basescu a devenit presedintele tarii obtinand un numar mai mare de voturi decat obtinuse cu cinci ani inainte.  Adevaratele motive tin de situatia financiara si judiciara a celor doi domni sau a celor foarte apropiati lor. Dupa un drum lung si anevoios,  dosare de toate felurile care ii vizeaza direct sau le vizeaza afacerile au ajuns mai aproape de solutionare. Iar perspectiva acestor solutii ii sperie ingrozitor. Mai mult, din 2005 incoace, nici domnul Vintu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut sa jefuiasca dupa bunul plac din banul public. Romanii nu pot uita ca platesc si acum costul acestor jafuri. Partidul Democrat Liberal reaminteste ca, in urma megaescrocheriei FNI, de pilda, bugetul statului are de platit sume colosale catre miile de pagubiti. AVAS are de platit aproape 100 de milioane de euro, CEC are de platit aproximativ 300 de milioane de euro, iar deciziile instantelor care fac raspunzator statul pentru masinaria de facut bani FNI continua sa curga. Toti acesti bani ii platim noi!

Motivele pentru care domnii Voiculescu si Vintu doresc cu ardoare demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt, asadar, noi. Nici modul de operare nu constituie o noutate. Atacul politic este dat prin politicieni comandati, iar atacul mediatic prin jurnalisti aflati in solda. Partidul Social Democrat este, in continuare, la ordinele domnului Vintu. De curand, domnul Victor Ponta a recunoscut public ca partidul sau se afla sub comanda domnului Vintu acum cateva luni de zile. Ar fi o naivitate sa credem ca, brusc, aceasta legatura a incetat. Se vede de la o posta coordonarea dintre atacurile anti-prezidentiale ale domnului Ponta si campania mediatica a trustului domnului Vintu. In ceea ce-l priveste pe domnul Voiculescu, aici lucrurile sunt cat se poate clare: partidul domniei sale este de multa vreme partenerul de troc ”televiziuni contra locuri in Parlament” al Partidului Social Democrat.

De aceasta data,  asediul politico-mediatic indreptat impotriva presedintelui Basescu este inca si mai josnic, pentru ca speculeaza greutatile obiective prin care trec toti cetatenii tarii in contextul nefericit al crizei economice. Sa folosesti starea de spirit a unei populatii lovita de criza  pentru a scapa basma curata in fata justitiei este dezgustator.

In actualele conditii, instabilitatea politica este cel mai mare rau care poate afecta Romania. Toate aceste false teme pe care le sustin mediatic cei doi domni costa scump Romania. Dar lor nu le pasa. Sa piara toti, numai ei sa scape! Daca se poate, cu buzunarele doldora.

Acum 10 luni, toate manipularile menite sa-l opreasca pe domnul Traian Basescu sa redevina presedintele Romaniei au esuat.  Partidul Democrat Liberal este convins ca, nici de aceasta data, romanii nu se vor lasa manipulati. In Romania, a existat si va exista intotdeauna o mare majoritate electorala decenta si responsabila pe care campania otravita de ura si spaime a domnilor Vintu si Voiculescu nu o va putea niciodata influenta.

Partidul Democrat Liberal

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.