Mass-media Politic

OBIECTIV: George Fedorovici spune că nu PDL Călăraşi este vinovat de blocarea bugetului judeţului

Marius Stroe

Blocarea bugetului judeţului Călăraşi pe 2011 nu putea fi ratată şi ca o oportunitate de a puncta politic, atât pentru partidele aflate în Opoziţie, cât şi pentru cele de la Putere.

După ce au fost acuzaţi, de mai multe ori, că se află la originea atacării în contencios de către Prefectură a bugetului judeţului, PDL-iştii aruncă pisica în curtea PNL, acuzându-l pe liderul de la Călăraşi al acestei formaţiuni şi preşedinte al Consiliului Judeţean că este singurul răspunzător pentru această situaţie.
Prim-vicepreşedintele PDL Călăraşi, Georgel Muşat a declarat că dacă executivul Consiliul Judeţean Călăraşi ar fi dorit deblocarea situaţiei ar fi supus din nou la vot bugetul judeţului: “Toată această chestiune are o tentă politică, încearcă cineva să dea vina pe noi, dar nu PDL este de vină, pentru că nu PDL a blocat bugetul. Acesta este blocat de Prefectură. Lucrurile sunt foarte clare: soluţia pentru deblocarea situaţiei este de a revota bugetul.” Luând cunoştinţă despre declaraţiile preşedintelui Răducu Filipescu care spunea că este deschis oricărei negocieri pentru deblocarea bugetului, secretarul general al PDL Călăraşi, George Fedorovici, l-a acuzat pe acesta în termeni duri, acuzându-l de politicianism ieftin: “Asta nu ţine de negociere între partide. Până la urmă, nu PDL a atacat acest buget. Există nişte probleme de incompatibilitate sesizate de Prefectură şi s-a solicitat să rezolve această situaţie. Domnul Filipescu, la ora actuală, nu face decât nişte gesturi de politicianism ieftin, cum se practică la ţară, acolo unde nu ştie nimeni ce faci şi cum faci. Deci e clar, problema e în curtea PNL, e în curtea domnului Filipescu.” Fedorovici mai spune că în situaţia în care Consiliul Judeţean va revota bugetul, după ce va elimina situaţiile de incompatibilitate sesizate de Prefectură, PDL nu mai are ce să negocieze cu PNL: “Aici nu e problema de negocieri. Nu trebuie decât să repună bugetul la vot şi să scoată acele elemente de incompatibilitate.”

Comentarii

Comenteaza aici

Despre autor

George Fedorovici

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.